Şehit düşen Türk askerleri Dobriç’te anıldı

Birinci Dünya Savaşının Çanakkale Destanını yazdığımız zor dönemlerinde Bulgaristan’ın yardımına koşan ve bu topraklarda şehit düşen askerlerimiz, Dobriç Askeri Mezarlığında Dobriç Gününde düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, Eylül 1916’da Güney Dobruca’daki muharebelerde yaşamını yitiren 300’e yakın şehidimizle birlikte Bulgar, Romen, Rus, Sırp ve Alman 3.500 civarında askerin defnedildiği Uluslararası Askeri Mezarlık’taki törene katılan Başkonsolos Nuray İnöntepe anıta çelenk koydudenildi.

Hristiyan din adamları tarafından gerçekleştirilen dini törenin ardından, her yıl yapıldığı üzere, Dobriç Müftülüğünce Türk askerlerinin mezarları başında Kur’anı Kerim okunarak dua edildi.

Türk – Bulgar dostluğunun en önemli unsurlarından biri olan bu tarihi olayı tüm yönleriyle araştırmak ve daima hatırlanmasını sağlamak aziz şehitlere karşı bir borç olarak, Türk ve Bulgar dostluğuna katkıda bulunmak isteyen tüm duyarlı insanların önünde durduğu kaydedildi.

Ajans Bulgaristan

No Comments