Ortak değil kardeşiz

İzmir ile Selanik arasında başlayan direkt uçuşlar, iki dost belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile Yannis Boutaris’i bir kez daha bir araya getirdi. Konuk Başkan Boutaris, “Türkleri kardeşim, Avrupalıları ise ortağım gibi görüyorum. İnsan ortağıyla kavga eder, yolunu değiştirir ama kardeşleriyle kavga da etse yolunu değiştiremez, aynı yolda birlikte kalır” diye konuştu.

Yunan bir havayolu şirketi tarafından İzmir-Selanik arasında haftada 2 gün olarak başlatılan karşılıklı uçuş seferleri için Adnan Menderes Havalimanı’nda tanıtım toplantısı düzenledi. Selanik’ten kalkan uçakla İzmir’e gelen Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris’i havalimanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve TAV ve İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı karşıladı.

İki kentin kalkınmasına katkıda bulunacak
Sıcak karşılamanın ardından düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Selanik’le İzmir, Ege denizindeki partnerler şehirler. Karşılıklı sinerji yaratarak iki kentin de kalkınmasına katkıda bulunacak direkt seferlerden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu seferlerin başlaması için Selanik Belediye Başkanı’nın çok büyük emeği var. Eğer bu uçağı karşılıklı doldurursak, uçak firması da memnun kalırsa, haftada iki sefer olan bu uçuşlar daha da artacak, deniz ulaşımının da yolu açılacaktır. Tüm emeği geçenlere İzmir halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Türkler benim kardeşim
Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris ise direkt uçuşların ardından deniz ulaşımı için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Boutaris, “İzmir ile Selanik iki kız kardeş. Anneleri var, İstanbul. Bu iki kız kardeş buluşmalı ve görüşmeli. Yunanistan, İzmirli iş adamı için Balkanlar’a açılan kapı. İzmir de Yunan işadamları için Doğu’ya açılan kapı. Umarım Doğu’daki hüzünlü olaylar sona erer. Türkler benim kardeşim, ben onları böyle hissediyorum. Avrupalıları ise ortağım gibi görüyorum. İnsan ortağıyla kavga eder, yolunu değiştirir ama kardeşleriyle kavga da etse yolunu değiştiremez, aynı yolda birlikte kalır” diye konuştu.
Törende Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Elinair Başkanı Giannis Mouzenidis ve TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı da birer konuşma yaptı.

Uçuş numarası 1881
Törene katılanlar daha sonra, üzerinde İzmir Saat Kulesi ile Selanik Kalesi figürlerinin olduğu pastayı kesti. Ardından da Belediye Başkanı Boutaris başkanlığındaki Selanik heyeti, Atatürk’ün doğum tarihi olan “1881” uçuş numaralı uçakla İzmir’den ayrıldı. TAV yetkilileri, Yunan şirketinin Selanik-İzmir uçuşlarında “1880”, İzmir Selanik uçuşlarında ise “1881” uçuş numarasını kullandıklarını belirtti. İzmir ile Selanik arasındaki direkt uçuşlar Salı ve Cumartesi olmak üzere haftada 2 gün gerçekleştirilecek.

 

http://www.izmirlininsesi.com/yerel-youmlnetimler/category/304zmir-buumlyuumlk351ehir

About the author  ⁄ admin

No Comments