Kırcaali heyetinden Edirne Belediyesine nezaket ziyareti

Bulgaristan’ın Kırcaali Eyaleti’nden Kırcaali Haber Gazetesi Sahibi ve Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmet ile Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır’ı ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Vekili Selçuk Çakır, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Kırcaali Haber Gazetesi Sahibi ve Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Müzekki Ahmet ile Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet’e teşekkür etti.

Kırcaali Haber Gazetesi’ni inceleyen Çakır, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ise, Edirne ile Kırcaali arasında ilişkileri değerlendirerek, iki kent arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin çok iyi olduğu ve bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Edirne’nin Avrupa’ya açılan bir kapı olduğuna değinen Çakır, “İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine Edirne Belediyesi olarak büyük önem veriyoruz. Kırcaali, Bulgaristan’daki en önemli eyaletlerin başında yer alıyor. Sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi konusunda hazırlanan tüm projelere Edirne olarak katılmaya hazırız” dedi.  

http://www.edirne.bel.tr/baskan-vekili-selcuk-cakir-kircaalili-misafirlerini-agirladi/9473/

 

No Comments