Balkan Türkleri Federasyonu, Edirne’de İstişare Toplantısı Düzenledi

Merkezi Edirne’de bulunan Balkan Türkleri Federasyonu Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerindeki Balkan kökenli derneklerle yapacağı istişare toplantılarının birincisini Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği – Edirne ile yaptı.

Genel Başkan Nedim Dönmez 2015’te yapılan çalışmaların genel değerlendirmesini ve 2016 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin içeriğini tanıttı. Toplantıya Balkan Türkleri Konfederasyon Başkanı Zülfettin Hacıoğlu ve Bulgaristan asimilasyon sürecinde cezaevlerinde işkence gören Belene Kampı gazileri Seyidali Akgün, Şükrü Korkmaz ve Fahri Yaşaroğlu iştirak ettiler.

Konfederasyon Başkanı Zülefettin Hacıoğlu Bulgaristan’daki HÖH (Hak ve Özgülükler Hareketi) içindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Zülfettin Hacıoğlu Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütfü Mestan’ın ihraç edilmesi sürecinde Anavatan Türkiye üzerinden siyaset yapılmasını tasvip etmediklerini ifade ederek Ahmet Doğan’ın Türkiye karşıtı söylemleri ve Rusya yanlısı tutumlarını kabul etmediklerini dile getirdi. Bu konu dernek yöneticileri ve toplantıya katılanlarla değerlendirildi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda dernek yöneticileri ve toplantıya katılanlar her zaman konfederasyon kararlarına destek verileceği hususunda görüş birliğine vardı.

Genel Başkan Nedim Dönmez bir sonraki toplantının Çorlu’daki derneklerle gerçekleştirileceğini belirterek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Kırcaali Haber

No Comments