Balkan Evi’nden Lütfi Mestan’a Destek Çıktı

Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. İzmit Balkan Kültür Evi’nde gerçekleştirilen ziyarette Edirne Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Nedim Dönmez de eşlik etti. Bal-Türk Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Bal-Türk Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz ve Çayırova Şube Başkanı Ekrem Şen de yer aldı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi’ndeki Son Gelişmeler

Bulgaristan’da çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Lütvi Mestan’ın görevden alınması ve partiden ihracı konusunda istişari toplantı yapıldı.

Bilindiği gibi Lütvi Mestan, Bulgaristan Meclisinde partisi adına yaptığı konuşmada Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizinde NATO ve Türkiye lehine bir bildiri okumuştu. Okunan bu bildiriyi “gaf” olarak değerlendiren Onursal Başkan Ahmed Doğan Lütfi Mestan’ı hukuki durumu tartışmalı olan bir parti meclisi toplantısında hem görevden almış hem de partiden ihraç etmişti.

Bu konuda değerlendirmeler yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Lütfi Mestan Linç Edilmeye Çalışılıyor

Konu hakkında bilgi veren Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, “Lütfi Mestan’ın parti tüzüğüne aykırı bir şekilde görevden alındığını ve partiden ihraç edildiğini ifade etti. Hacıoğlu, “Mestan, Türkiye’nin yanı sıra NATO ve AB değerlerini savunmuş bu aynı zamanda Bulgaristan’ında menfaatlerini savunmuştur. Olması gerekeni yapmıştır. NATO ve AB üyesi bir Bulgaristan partisinin Rusya’yı savunacak hali yoktu” dedi.

Yapılan değerlendirmelerde Ahmet Doğan HÖH’ün yakasını bırakmadığı sürece parti içi demokrasinin mümkün olamayacağı görüşünde ittifak sağlandı. Konu hakkında açıklama yapan Bal-Türk Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu da “Türkiye ile ilişkileri geliştirmek, Bulgaristan’da yaşayan Türklerin taleplerine tercüman olmak, Lütfi Mestan’ın en önemli günahları oldu” dedi.

Birlik ve Beraberlik

Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu ve Bal-Türk yöneticileri Lütfi Mestan’ın HÖH’ten ihracının Türk Azınlığın ve Türkiye’deki Balkan Derneklerinin lehine olmadığı konusunda görüş ifade ettiler.

Kaynak: balturk.org.tr

No Comments