Yunanistan ve Türkiye Belediyeleri Arasında İşbirliği Başlıyor!

Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği (ΚΕΔΕ) Başkanı Yorgos Patulis, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör üle görüştü.

Yapılan görüşmeler olumlu, yapıcı bir havada gerçekleştirildi. Belediyelerin işbirliği yöntemleri, teknik bilgi aktarımı ile çalışma yöntemleri ele alındı.

Görüşmelerde; yapısal sorunlar, ekonomik kalkınma modeli, çöplerin pratik olarak nasıl toplanacağı, turizm, şehirlerin güvenliği, kültürel değişim ve belediyelerin kardeşliği konularında bir çalışma komisyonunun kurulması kararlaştırıldı. Yine her iki kurumun da yaz aylarında İstanbul’da tekrar bir araya gelerek yukarıdaki konu başlıklarına sağlık turizmi ve iş dünyasının da eklenmesine karar verildi.

Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği (ΚΕΔΕ) Başkanı Yorgos Patulis görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

“Temennimiz iki ülkenin ve özellikle de yerel yönetimlerin, yerel halkların menfaatine yönelik işbirliği yapmalarıdır. Bugün yapılan görüşme yapıcıydı, işbirliğinin başlangıcıydı ve aynı zamanda uygulamada halkın ve belediyelerin çalışmalarına fayda sağlayacağına inanıyorum.” grtrnews.com

http://www.burasibatitrakya.com

No Comments