“Türkçeyle, Türkiye’ye Olan Yakınlık Artıyor”

Makedonya’daki Türkçe dil kurslarına olan ilgi günden güne artıyor. Dün itibariyle Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Türkçe kurslarına yapılan başvurular sona erdi.

Gazetemize açıklamalarda buluna Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz, 2010 yılından itibaren sürdürdükleri Türkçe kurslarında ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Korkmaz, “Geçen yıla nazaran kayıtlarımızın arttığını söyleyebilirim. Bu sene geçmiş dönemler ve bu dönem kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte yaklaşık 600 kişiye Türkçe kursları vereceğiz. Hem kültür merkezimizde hem de onun dışında Türkçe eğitimi sürdürüyoruz. Makedonya’nın Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilişim ve Kamu Yönetimi Bakanlığı, Halkbank, TAV, MATTO bünyesinde de Türkçe kurslarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Türkçenin Makedonya’da günden güne ihtiyaç duyulan bir dil olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Türkiye’nin güncel ve ekonomik gücüyle yurtdışında var olmasına bağlıyorum Türkçeye olan ilgiyi. Türkiye geliştikçe, ekonomik gücüyle, sosyal gücüyle yurtdışına açıldıkça Türkçe ve Türk kültürü, sanatı, edebiyatına olan ilgi günden güne artıyor” diyerek Türkiye’de eğitim almak isteyen geniş bir kitlenin de var olduğu sözlerine ekledi.

Türkçenin, kültürüyle ve sanatıyla birlikte Balkanlarda 500 yıldır var olduğunu kaydeden Korkmaz, “Buradaki Makedon, Arnavut ve diğer etnik yapıya mensup kardeşlerimiz, akrabalarımız Türkiye’ye günden güne daha çok bağlanmaya başlıyorlar. Tatillerini Türkiye’de yapıyorlar, eğitimlerini Türkiye’de alıyorlar, Türk şirketlerinde çalışıyorlar. Bu da bizi enstitü olarak, bir köprü olarak mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Türk Dil Bayramını kutlayarak sözlerine son verdi.

Ekim ayında başlayan kurslar, Ocak ayındaki 15 günlük aranın ardından Mayıs ayının son haftasında sona eriyor.

A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyesindeki kurslar, haftada iki gün altışar saatle toplam 144 saatlik ders süresiyle tamamlanıyor.

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra Osmanlı Türkçesi ve El Sanatları Kursları ile konferans, kitap, konser, sergi gibi etkinlikler de gerçekleştiriyor.

Kaynak : http://www.yenibalkan.com/egitim/turkceyle-turkiyeye-olan-yakinlik-artiyor-h7473.html

About the author  ⁄ admin

No Comments