EDİRNE 4. KİTAP FUARI AÇILDI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Edirne Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarın onur konuğu ise usta gazeteci-yazar Uğur Dündar oldu. Kitap Fuarı’na ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’de hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan ve hangi etnik kökenden olursa olsun herkes sonuna kadar Atatürkçüdür, Cumhuriyetçidir” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Kitap Fuarı Ekmeçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen törenle kapılarını açtı. Fuara onur konuğu olarak katılan televizyon gazetecisi-yazar Uğur Dündar, okurlarıyla bir araya gelerek, kitaplarını imzaladı. Fuarın açılış törenine, Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, İzmir CHP Milletvekili Tuncay Özkan ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk kitap fuarına çok az katılımın olduğunu söyledi. 3. Kitap Fuarı’ndan 36 yayınevinin geldiğini ifade eden Gürkan, “Bu yıl 41 yayınevini kabul edebildik. Yaşanan yer sıkıntısından dolayı birçok yayınevine yer veremedik. Edirne Mustafa Kemal’in memleketidir. Edirne Türkiye’yi Cumhuriyeti kazandıran, özgürlüğü getiren o büyük adamın, Anadolu topraklarına batıdan girdiği, güneşi batıdan doğurduğu kenttir Edirne. Bu yıl 90 yazarımız gelecek. Hepsinin imza günleri olacak. Çok sevdiğiniz yazarla söyleşiler paneller yapacağız. Yerel yönetimlerinin en önemli görevlerinden biri bulunduğu şehrin kültür ve sanat yaşamını gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde taşıyabilmek. Edirne’de kitap fuarı düzenlemek ilk başta bize de acaba dedirtmişti. Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki, kentimizdeki üniversite, lise ve ilkokul öğrencileri başta olmak üzere bu kentte yaşayan tüm yurttaşlarımız; kadını ile erkeği ile çoluğuyla çocuğuyla, yaşlısıyla genciyle mutlaka ve mutlaka fuara uğruyor ve kitap temin ediyor” dedi.

Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik yaptığına dikkat çeken Gürkan, “Cumhuriyet Dönemi’nde de Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bekçilik yapıyoruz ve devam edeceğiz. Şundan kimsenin kuşkusu olmasın Edirne’de hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan ve hangi etnik kökenden olursa olsun herkes sonuna kadar Atatürkçüdür, Cumhuriyetçidir. Biz ışığımızı, aydınlığımızı Ulu Önder’in ilke ve devrimlerinden alıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyet’i, var olsun Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri” diye konuştu.

“EDİRNE GÜZELLİKLERİN OLDUĞU KENT”

Gazeteci-Yazar Uğur Dündar, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Edirne benim hafızamda hep güzelliklerin olduğu bir kent olarak yer etmiştir, yaşamım boyunca da öyle kalacaktır” sözlerine yer verdi.

Okumanın kadar yazmanın da önemine değinen Dündar, “Eğer bugün benim bir anı defterim olsaydı şu anda adımı taşıyan altı kitap var bu belki de çok daha fazla olabilirdi. Çünkü insan zaman zaman unutmaması gereken çok değerli anıları unutabiliyor. Eğer yazarsanız onlar ileri de size çok değerli kitap malzemeleri teşkil edebilir. Herkes de bir şeyler yazmalı bence. Ben herkesin keşfedilmesi gereken bir yazarlık tarafı olduğunu yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dündar’a Edirnekari Tablo ve Edirneli Belediyesi’nin yayınladığı kitapları hediye etti. Dündar, açılışın ardından uzun kuyruklar oluşturan okuyucularının kitaplarını tek tek imzaladı.

Açılış törenin yapılmasının ardından bu yıl Edirne Belediyesi tarafından 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarı yüzlerce kitapseverin ziyaretine açıldı. 07-16 Ekim tarihlerinde ziyarete açık olan kitap fuarında Türkiye’nin seçkin yazar ve yayınevlerinin eserleri okuyucularıyla buluşacak.

www.edirne.bel.tr

About the author  ⁄ admin

No Comments