DEB PARTİSİ VE HELSİNKİ İNSAN HAKLARI KOMİTESİ YUNANİSTAN GÖZLEMCİLİĞİ, ATİNA’DAKİ OLAYLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği, 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Atina’da gerçekleştirilen “Yunanistan’da milli azınlıklar ve uluslararası kuruluşların önerileri” konulu etkinlik sırasında ırkçı Altın Şafak Partisi milletvekilleri ve üyelerinin etkinliğin yapıldığı salonu basmasıyla ilgili olaylar hakkında suç duyusunda bulundu.

DEB Partisi ve Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği’nin, 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Atina Gazeteciler Birliği’nde yaşanan olaylar hakkındaki ortak suç duyurusu, 21 Aralık 2016 Çarşamba günü Atina Irkçılık Suçları Savcılığı’na sunuldu. Suç duyurusunda; etkinliğin devam ettiği sırada Altın Şafak milletvekilleri öncülüğünde bir grubun binaya ve daha sonra salona girdikleri ve salonda bulunanlara küfür, hakaret ve tehditler savurdukları, Türk azınlık mensuplarına ırksal ve nefret içerikli söylemde bulundukları ve DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un ölümle tehdit edildiği, yer aldı.

Suç duyurusunda, etkinlik öncesinde emniyet müdürlüğünden toplantı sırasında güvenlik önlemlerinin alınmasının yazılı olarak talep edildiği ve emniyet müdürlüğünün bu talebe karşı verdiği olumlu yanıta rağmen güvenlik önlemi alınmadığı ve etkinliğin yapıldığı salonda polisin olmadığı vurgulandı. Atina Irkçılık Suçları Savcılığı’na yapılan suç duyurusunda etkinlik sırasında yapılan baskın ve olaylarla ilgili haber ve videolar da sunuldu. DEB Partisi ve Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemciliği, savcılıktan cezai kovuşturma başlatmasını talep etti.

DEB PARTİSİ

About the author  ⁄ admin

No Comments