Türkiye Yardımını İnkar Etmek Cehalettir

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi,  sınır anlaşmasının gelecek yıl onaylanmasını beklediğini söyledi.
RTK’ya verdiği bir demecinde Cumhurbaşkanı Thaçi,  Kosova’nın ilerlemesi içi ve serbest dolaşım için  vize serbestisine sahip olunması için sınır ve Sırp Belediyeler Birliğinin oylanması gerektiğini belirtti.
Thaçi, Sınır Belirlenmesi Komisyonunun çok iyi bir iş çıkardığını ve bunun uluslararası Komisyon tarafından da doğrulandığını belirterek,  bu konuda herkesin kayıpta olduğunu sözlerine ekledi.
Türkiye ile ilişkilere de değinen Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin  uluslararası örgütlere üyeliği gibi Kosova’ya her zaman yardım sunduğunu söyleyerek, bu ziyaretin daha önce planlandığını, ancak 15 Temmuz darbesi nedeniyle ertelendiğini ifade etti.
Türkiye’nin UNESCO’ya Kosova’nın girmesinde etkisi olacağını ümit ettiğini de söyleyen Thaçi, böyle bir karar almaktan kaçınan birkaç ülkeye etkisi olabileceğini ileri sürdü.
Türkiye’nin ülkemize yardımını inkar etmenin bir cehalet olduğunu söyleyen Thaçi,  birçok alanda Türk devleti ile işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.
Thaçi, bu yılın başarılı ve ülkemizin verdiği bir sınav yılı olduğunu değerlendirerek,  2017 yılının belediyeler seçimlerinin örgütleneceği seçimler yılı olacağını,  genel seçimler konusunda ise Kosova siyasileri karar verirse kendisinin bunu onaylayacağını ileri sürdü.

Kaynak : Kosova Haber

About the author  ⁄ admin

No Comments