TÜRKİYE’DE BOŞNAKÇA, GELECEK YIL SEÇMELİ DERS OLACAK

Türkiye’de Boşnakça’nın seçmeli ders olarak okutulmasına ilişkin, Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda Başkan Atila Aydıner’in de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantı kapsamında, Türk öğrencilere Boşnakça ilk ders de Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic tarafından verildi.

Bosna Hersek Federasyonu ile Türkiye arasında 2015’te imzalanan protokol kapsamında Boşnakça, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ülkemizde seçmeli ders olarak okutulacak.

Türkiye’de Boşnakça’nın seçmeli ders olarak okutulmasına ilişkin, Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda ilk dersin de verildiği bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya katılan Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic, ortaokul öğrencilerine yaklaşık 30 dakika Boşnakça ders verdi.

Dilberovic, daha sonra ana dillerin seçmeli ders olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ana dillerin seçmeli ders olmasında çok fazla gerekçe olduğunu vurgulayan Dilberovic, “Ülke annedir, dil de ülkenin bir parçasıdır. Bir halkın ruhuna varmak isterseniz, onun dilini öğrenmeniz gerekir. Bu şekilde iki ülkenin ruhunu birleştirmiş olacağımızı düşünüyorum.” dedi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise bugün verilen ilk dersle imzalanan protokol sonrası yeni bir evreye geçtiklerine işaret ederek, “Sizlerin huzurunuzda ve tanıklığınızda başlamış olduk. Hem sizlere ve hem de sayın Dilberovic’e hoş geldiniz diyorum. Bu faaliyetin hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

http://www.bayrampasa.bel.tr

About the author  ⁄ admin

No Comments