Balkan Çalıştayı Gerçekleşti

Edirne’de yer alan Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsünün düzenlediği “Batı Trakya Türklerinin Eğitim, basın ve dini durumları” konulu çalıştay 25.02.2017 günü üniversitenin Balkan Kongre Merkezi Senato Salonunda gerçekleşti.

Etkinliğe Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay’ın yanısıra öğrenciler v.d. davetliler katıldı. Çalıştayda; Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, BAKEŞ Müdürü Pervin Hayrullah, Gümülcine S. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe S. Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Gündem gazetesinden Ozan Ahmetoğlu, Rodop Rüzgârı dergisinden İbrahim Baltalı ve Çınar FM’den Nejat Ahmet konuşmacı olarak katıldılar.

İki oturum halinde düzenlenen çalıştayı Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu yönetti. Çalıştayda Batı Trakya Türklerinin eğitim durumları, eğitimin aksayan yönleri, Müftülükler, vakıflar, basının sorunları, bölgede tahrip olan Osmanlı eserleri ve radyo yayıncılarının yaşadığı problemler anlatıldı. Her oturumun sonunda da soru – cevap bölümü gerçekleşti.

Çalıştay sonunda konuşmacılara Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay tarafından plaket ve katılım belgeleri takdim edildi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, basına yaptığı kısa değerlendirmede, Trakya Üniversitesi’nde Balkanlar’dan gelen iki bini aşkın öğrenci bulunduğunu, tüm Türkiye’ye bakıldığında bu sayının hiçbir üniversitede bulunmadığını söyledi. Tabakoğlu, “Balkanlar’ın bizi tercih etmesi de tesadüf değildir; coğrafi ve kültürel yakınlık vardır. Biz, misyon olarak bu sayıyı 2023 yılına kadar 10 bine kadar arttırmayı düşüyoruz.” İfadelerini kullandı.

ww.burasibatitrakya.com/item/6566-balkan-çalıştayı-gerçekleşti.html

About the author  ⁄ admin

No Comments