Edirne Valisi Özdemir, Filibe Valisi ile görüştü

Edirne Valisi Günay Özdemir, Filibe Valisi Zdravko Dimitrov ile resmi görüşme gerçekleştirdi.

Valilikteki bir saatlik görüşme esnasında valiler, Bulgaristan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkileri konusunu ele aldılar.

Edirne Valisinin bu ziyareti, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın daveti üzerine Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ziyaretinden birkaç gün sonra gerçekleşmiş oldu. Bu ziyaret de iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin açık bir kanıtı oldu.

Dimitrov, iki ülke arasında olası bir gerginliğe izin verilmemesi gerektiğini, çünkü iki ülke arasında iyi ilişkiler söz konusu olduğunu, bunların ise gelecekte de korunması gerektiğini belirtti. Vali şunları belirtti: “Bu ise ülkelerimizin gitmesi gereken doğru yol ve yöndür. Bizler komşuyuz ve bu iyi ilişkilerimizi gelecek nesiller için korumalıyız.”

Vali Özdemir mevkidaşına teşekkür etti ve Boyko Borisov’un Türkiye’ye yapmış olduğu ziyareti iyi ilişkilerin kanıtı olduğunu dile getirdi. Vali, kültür, sağlık ve turizm alanında birçok ortak projenin gerçekleştirilebileceğini de ifade etti.

Bir iki ay içinde Bursa-Filibe uçak seferlerinin açılmasıyla ilgili ilk adım atılmıştır. Bursa-Filibe uçak seferleri konusu, şubat ayında Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin Vali Zdravko Dimitrov ile gerçekleştirdiği ilk resmi görüşmesinde tekrar gündeme getirilmişti.

Genel Sekreter Boris Dimov’un da yer aldığı Filibe Valiliğindeki görüşmede, yakın gelecekte gerçekleştirilebilecek başka ortak projelere de değinildi.

Filibe Valiliğindeki ziyaretinden sonra Edirne Valisi Günay Özdemir İmaret Camiinde iftar yemeği verdi.

Iftara Filibe Valisi Dimitrov’un da iştirak etmesi buradaki vatandaş ve soydaşlarıdan oluşan Müslüman topluma güçlü bir moral ve güzel bir jest oldu.

İftar programında Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani de yer aldı.

Kaynak: Kırcaali Haber

About the author  ⁄ admin

No Comments