Yıldırım, Yunanistan’da: AB, Türkiye ile nasıl bir yol yürüyeceğine karar vermeli

Yunanistan temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras’ın ardından Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya geldi. Yıldırım “Avrupa Birliği gelecek vizyonunu ortaya koymalı ve bundan sonra Türkiye ile nasıl bir yol yürüyeceğine karar vermeli” dedi.

Sputniknews haberine göre; Başbakan Yıldırım, Atina temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakanlık binasında görüşmesinin ardından, aynı bölgede bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yürüyerek geçti.Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya gelen Yıldırım, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

Kısa süre önce Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nda Pavlopoulos’la tanışma fırsatı bulduğunu söyleyen Yıldırım, “Yunanistan’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak uzun yıllardan sonra, 65 yıl sonra, Türkiye’ye ziyarette bulunmanız bizi ziyadesiyle memnun etti. Cumhurbaşkanı’mız bu yıl içerisinde mutlaka bir resmi ziyaret gerçekleştirmeyi arzu ediyor” diye konuştu

http://www.balkangunlugu.com/2017/06/20/yildirim-yunanistanda

About the author  ⁄ admin

No Comments