Zürfettin Hacıoğlu BRTK Başkanlığına yeniden seçildi

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyon’un 5. olağan genel kurul toplantısı 09.07.2017 pazar günü Bursa/Yıldırım ilçesinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezinde Türkiye’nin değişik bölgelerinden katılan 146 delegenin ve yüzlerce misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurul divan başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, divan başkan yardımcısı Dr. Bayram Çolakoğlu, divan katipleri Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Sevcan Günzit ve Emine Şen’den oluşan divan heyeti tarafından yönetilmiştir.
Açılış konuşmasını BRTK Başkanı Zürfettin Hacıoğlu tarafından yapıldı. Başkan Hacıoğlu konuşmasında 3 yıllık dönem içerisinde yönetim kurulunun icraatlarından bahsederek öncelikle son dönemde, uzun dönemli ikamet tezkereleri, T.C vatandaşı balkan göçmenlerinin 1. derece akrabalarının Türkiye Cumhuriyetinde tedavi edilerek ve en önemlisi de 01.01.2017 tarihine kadar Türkiye Cumhuriyetine balkan ülkelerinden gelen Türk soylu kişileri Türkiye Cumhuriyetinde 1. derece akrabaları olanların istisnai kanun ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmalarından dolayı T.C Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cihan pehlivanı Koca Yusufun evi müze haline getirilmesinde büyük katkıları olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Balkan Ülkelerine büyük hizmetleri bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve Bursa İlçe Belediye Başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Son olarak Türkiye’nin balkanlara açılan kapısı Serhat şehri Edirne’nin Belediye Başkanı Recep Gürkan’a balkan ülkelerindeki soydaşlara yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Konuşmasına son vermeden önce başkan Hacıoğlu T.C hükümetine seslenerek balkan ülkelerinde yaşayan 2 milyon civarındaki Türk soylularına T.C vatandaşlığı verilmesi gerektiğini ve balkanlarda yaşayan kardeşlerimiz bu taleplerini yüksek sesle ifade etmektedirler diyerek bu sese kulak verilmesini istedi.

Kongrede BRTK onursal başkanı Turhan Gençoğlu, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Hacıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

Genel Kurul da seçimlere tek liste ile gidildi ve Zürfettin Hacıoğlu Başkanlığındaki liste delegelerin onayını alarak göreve getirildi.

YÖNETİM KURULU

1- Zürfettin HACIOĞLU – Başkan
2- Mükremin DUYGUN – Adana
3- Hüseyin KOCAMAN – İzmir
4- Sabri MUTLU – Bursa
5- Nedin DÖNMEZ – Kırklareli
6- İsmail KOCA – Eskişehir
7- Vahap SAVAŞAN – İzmir
8- İbrahim DÖNERTAŞ – İzmir
9- Ali SERT – Denizli
10- Ahmet KARA – Osmaniye
11- Naci KIRAL – Sakarya
12- Besim BONCUK – Sakarya
13- Aziz SAĞIROĞLU – Adana
14- Sezai ONARAN – Samsun
15- Seyfettin ÇALIŞKAN – Eskişehir
16- Hüseyin VATANSEVER – Mersin
17- Medat ŞENAY – İzmir
18- Erol ULU – Sakarya
19- Abdurahman DEMİRDAK – Denizli
20- İbrahim TARANCI – Edirne
21- Mustafa KADER – Manisa
22- Mehmet ERAYDIN – Çukurova
23- Bahattin KILIÇ -İzmir

DENETİM KURULU
1- Doç. Cengiz DANE – Edirne
2- Erdinç BİLALOĞLU – Sakarya
3- Recep DEMİR – Eskişehir
4- Aysel KÖKTEN – Adana
5- Bener MURATOĞLU –Kırklareli

 

Kaynak: BRTK

No Comments