Besim Danyolli Prizren’de Ortak Yaşamı Başarıyla Yansıttı

Yunus Emre Enstitüsü Prizren Türk Kültür Merkezinde dün akşam (30 Eylül 2015) Besim Danjolli’nin “Prizren’de Ortak Yaşam” adlı kişisel resim sergisi törenli bir şekilde açıldı. Sergide 30’u yağlı boya, 10’u sulu boya olmak üzere toplam 40 eser 15 Ekim tarihine kadar Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Besim Danjolli’nin “Prizren’de Ortak Yaşam” adlı kişisel resim sergisi açılışında hazır bulunanları selamlayan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, Besim Danyoli’nin birbirinden değerli tablolarıyla geçmişin huzurlu, asude hayatını anlattığına vurgu yaptı. Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’deki kültürü ve sanatı Kosova’da tanıtmak yanı sıra Kosova’daki kültür sanatı da desteklemeye çaba harcadığını söyleyen Üçpınar, bunu yaparken de hiçbir ayrım yapmadan eşit yaklaşım sergilediklerini bildirdi.

Sergiyi çok beğendiğini belirten Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Prizrenn’de kültür sanata verilen öneme vurgu yaptı. Besim Danyoli’nin Prizren’i resmederken Türk, Arnavut, Boşnak ve diğer toplulukları ve onların birlikteliğini de yansıtmaya başardığına işaret eden Evcit, Danyoli’nin seçebileceği en güzel konuyu seçtiğine vurgu yaptı.

Gazeteci-yazar Osman Goranci de yaptığı değerlendirmesinde Prizren’de sanat ve kültüre verilen öneme dikkati çekti. Besim Danyoli’nin her tablosunun kendine has bir hikayeyi teşkil ettiğini söyleyen Goranci; Danyoli’nin resimlerinde Prizren’in çeşmeleri, kaldırımları, mahalle ve sokakları ve karakteristik evlerini olduğu gibi yaşam ve beraberliği de resmettiğini söyledi.

Ressam ve müzisyen Reşit İsmet, sanatçının figür ve mimari temelli çalışmalarıyla zaman tünelini yansıttığını belirtti. Danyoli’nin fırça darbeleriyle geçmişe götürmeye başardığını belirten İsmet, tablolarında kendine özgün bir üslup yarattığını söyledi.

Sergisinin açılmasında katkısı geçenlere ve törene katılanlara teşekkür eden Besim Danyolli, fazla konuşmak istemediğini kendisini eserleriyle ifade etmeyi tercih ettiğini söyleyerek herkesi sergilenen eserleri seyretmeye davet etti.

Besim Danyolli’nin 15 Ekim tarihine kadar açık kalacak kişisel sergisini sanatseverler Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilecek.

http://www.kosovahaber.net/?page=2,11,31838

No Comments