DEB: “Katalonya üzerinden Batı Trakya Türk azınlığını hedef göstermek abesle iştigaldir”

Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi, Katalonya özerk bölgesinde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunu Batı Trakya ve azınlık ile kıyaslanmasına tepki gösterdi.

DEB Partisi’nden yapılan açıklamada, “Katalonya’daki referandum ve referandum sırasında yaşanan şiddet olaylarını, Batı Trakya ve burada yaşayan Türk azınlık üzerinden yorumlayan, Katalonya ile Batı Trakya arasında paralellik kurmaya çalışan ve bir kez daha azınlığımızı hedef göstererek, felaket çığırtkanlığı yapanların olduğunu endişeyle takip etmekteyiz” denildi.

DEB Partisi’nin açıklaması şöyle:

“İspanya’nın Katalonya özerk bölgesinde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu nedeniyle bazı çevrelerin, bunu bölgemizle bağdaştırarak, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı hedef göstermeye çalıştıklarını gözlemlemekteyiz.

Katalonya’daki referandum ve referandum sırasında yaşanan şiddet olaylarını, Batı Trakya ve burada yaşayan Türk azınlık üzerinden yorumlayan, Katalonya ile Batı Trakya arasında paralellik kurmaya çalışan ve bir kez daha azınlığımızı hedef göstererek, felaket çığırtkanlığı yapanların olduğunu endişeyle takip etmekteyiz.

Başta Lozan Antlaşması olmak üzere, diğer uluslararası anlaşmalar, Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan ikili anlaşmalar, insan ve azınlık hakları normlarından kaynaklanan haklarının iadesinden, eşitlik ve adalet içinde bir yaşam hakkından başka bir talebi olmayan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın bir kez daha, asılsız iddialarla itham edilerek suçlanması ve “tehlike” olarak ilan edilmesini kınıyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan olayları azınlık toplumu üzerinden yorumlayarak, azınlık kurumlarını, temsilcilerini ve toplumumuzun bizatihi kendisinin “hedef tahtasına” oturtmak, insan haklarına aykırı olduğu gibi, ülkemiz ve bölgemiz için de tehlikelidir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı üzerinden “kabuslar” üreten, “fobiler” geliştiren çevreleri mantığa ve sükunete davet ediyoruz. “Akıl tutulması” yaşayan bu kişi ve çevrelerin gerçekleri görmesini ve hayal dünyasından çıkıp, kendilerinin ürettiği ve geliştirdiği “fobilerden” kurtulmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun için Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 90 yıllık geçmişine bakmaları yeterli olacaktır.

Bu arada; adını daha önce duymadığımız bir örgütün, internet ortamında ve bazı basın yayın organlarında yayınladığı açıklamayla İskeçe Türk Birliği yöneticilerini, isim ve fotoğraflarını yayınlamak suretiyle hedef haline getirmesini protesto ediyor, ülkemizin güvenlik güçlerinden ve savcılıklardan bu vahim ve soru işaretletiyle dolu olay karşısında gereken önlemleri almalarını beklediğimizi vurgulamak istiyoruz.

Batı Trakya Türklerini hedef gösterenler, suçlayanlar, “öteki” olarak gösterenler, tehlike olarak algı yaratmaya çalışanlar bilmelidir ki; kendi ülkelerine iyilik değil, kötülük yapmaktadır!”

http://www.burasibatitrakya.com/item/7148-deb

About the author  ⁄ admin

No Comments