Edirne Balkan Türklerinden Selanik Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınama

Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğunu koruyan polislere molotof kokteyli ve taşlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

3 Mart 2019 günü Selanik Aristototeles Üniversitesinden çıkan yüzleri maskeli bir gurup Türk Konsolosluğunu koruyan Yunan Polis ekibine Molotof kokteyli ve taşlarla saldırmışlardır. Olay yerine gelen Polis ekipleri, yaklaşık 50 kişiden oluşan guruba göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmiş, 15 saldırganı gözaltına almış ve üç saldırganı tutuklamıştır.

Daha öncede Türk Başkonsolosluğu ve yakınında bulunan polis kulübesine ırkçı guruplarca defalarca taşlı, sopalı, molotoflu saldırılar yapılmıştır.

Edirne Balkan Türkleri Federasyonu olarak: Selanik Başkonsolosumuz Sayın Orhan Yalman Okan’a ve tüm personelimiz ile Polis teşkilatına geçmiş olsun diyor bu menfur ve ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yunan makamlarına bu tür olayların dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerine zarar vereceğini hatırlatıyor bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almasını ivedilikle beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Erhan PEKKAN
Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı

No Comments