BUGAÇ YAYLASI’NDAKİ HUN-TÜRK KURULTAYI, GÖRKEMLİ TÖRENLERİN ARDINDAN SONA ER

Macaristan’da düzenlenen Hun-Türk Ataları Anma Kurultayı sona erdi. Macaristan’da her yıl düzenlenen Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısını andıran Hun-Türk Kurultayı, 18 Ağustos 2019 Pazar günü tamamlandı.

Macaristan Tur Birliği lideri Jozsef Szabo ve Antropolog ve etkinliğin organizatörü, Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt’un liderliğinde gerçekleştirilen Kurultay, 18 Ağustos Pazar günü görkemli törenlerin ardından tamamlandı. Macaristan’ın Bugaç Yaylası’nda düzenlenen Kurultay’a: Azerbaycan Türkleri, Başkurt, Bulgar, Avar, Buriat, Japon, Karakalpak, Kazak, Kırgız, Madyar Boyu, Özbek, Moğol, Tatar, Türkmen, Türkiye Türkleri, Uygur, Macar, Saha ve Kuzey Kıbrıs Türkleri gibi pek çok Türk kökenli halktan katılım sağlandı.

Bu yılki düzenlenen etkinlikte ilk kez, yüzlerce savaş arabası, deve, bufalo ve aile üyeleriyle Macarların gelişini hatırlayacak göçebe geçit töreni ile adaylar gösterilerek bir yeniliğe imza atıldı.

BU YIL, KURULTAYIN ANA TEMASI “ATALARI ANMA” OLDU

Bu yıl, gerçekleşen Kurultay’da, ana tema “Ataları Anma” olarak belirlendi. Kurultay katılımcıları, atalarını anma anlamında 3 gün boyunca çadırlarda kalarak, kılıç kuşanıp ok atarak tarihi dönemleri canlandırdı.

Kurultaya dünyanın pek çok ülkesinden katılım gerçekleşti. “Atalar Anma” temasının işlendiği Bugaç Kurultayı’nı gözlemleyen Avusturya Türk Kültür Cemiyeti Başkanı ve Yeni Vatan Gazetesi Sahibi Birol Kılıç izlenimlerini Kırım Haber Ajansı için aktardı.

Macaristan’ın Bugaç Yaylasında her yıl düzenlenen Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısını andıran Hun-Türk Kurultayı, 18 Ağustos 2019 Pazar günü tamamlanırken geride renkli görüntüler bıraktı. Gelecek yıl düzenlenecek etkinlikler, “Büyük Turan Kurultayı” adıyla kaydedilecek.

Kaynak : https://qha.com.tr

No Comments