Edirne için ‘yas’ vakti

 

Olgay GÜLER
Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Polis Memuru Nefize Özsoy Edirne’de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlarlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, çok sayıda siyasetçi ve devlet erkanının hazır bulunduğu cenaze töreninde Edirne halkı adeta Selimiye Camii’ne akın etti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazı öncesi imamın hutbede  “Atatürk ve silah arkadaşlarına da” diyerek dua istemesi üzerine, binlerce kişi alkışlamaya başladı. Şehit Nefize Özsoy, Selimiye Camii’nde cenazesi kılınan ilk kadın şehit olurken, annesi, babası ve eşi ayakta durmakta güçlük çekti.
Edirne’de geçtiğimiz ay toprağa verilen 2 şehidin ardından acı haber Mardin’in Midyat ilçesinden, evli ve 4 yaşında kız çocuğu annesi Polis Memuru Nefize Özsoy’dan geldi. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru 32 yaşındaki Özsoy, önceki gün düzenlenen hain saldırıda şehit olurken Edirne’deki baba ocağına da adeta ateş düştü. Acı haberin ardından Perşembe günü Mardin’de düzenlenen devlet töreninden sonra Nefize Özsoy’un cenazesi dün Edirne’deki baba ocağına getirildi.
BABAEVİNDE GÖZYAŞLARI İÇİNDE VEDA
Şükrüpaşa Mahallesi 168’inci Sokak üzerinde bulunan baba evinin önünde Kur’an okutulan Özsoy’un naaşı, öğle saatlerine doğru buraya getirildi. İl Müftüsü Emrullah Üzüm’ün okuduğu duayla birlikte helallik alınan Polis Memuru Nefize Özsoy için ailesi ve mahalle halkı gözyaşı döktü. Daha sonra Selimiye Camii avlusuna getirilen Özsoy’un cenazesine burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener de katıldı.
ATATÜRK’E ALKIŞ
Binlerce kişi Cuma namazının bitmesi ve cenaze namazının kılınmasını beklerken hutbe hoparlörler aracılığıyla dışarı verildi. İmamın hutbede  “Atatürk ve silah arkadaşlarına da” diyerek dua istemesi üzerine, binlerce kişi alkışlamaya başladı. Bunun üzerine imam alkışların durmasını bekledi.
Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Baş-bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşun çelenk gönderdiği törende CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengi  özel olarak korunduğu gözlendi.
AKŞENER ŞEHİT AİLESİYLE BİRLİKTE GÖZYAŞI DÖKTÜ
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener cenazede şehidin annesi, babası ve eşine taziyeler iletirken, babası Süleyman Çetin’le birlikte döktüğü gözyaşları herkesi duygulandırdı. Uzun süre şehit ailesinin yanında oturan ve acılarını paylaşan Akşener’in ardından şehit ailesini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret ederek taziyelerini iletti.
CENAZEYE YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ KATILDI
Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, CHP Yalova Milletvekili Muarrem İnce, çok sayıda siyasetçi, kamu kurum ve kuruluş yetkilisinin katıldığı cenazeye Edirne halkı adeta akın etti. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı cenaze namazını Selimiye Camii imamlarıyla İl Müftüsü Emrullah Üzüm kıldırdı.
Cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un meslektaşı, eşi Cumhur Özsoy ve annesi Hafize Çetin, son kez tabutu başına gelerek gözyaşları içerisinde şehidi uğurladı. Şehit polis Nefize Özsoy’un naaşı Edirne Yenişehir Mezarlığına defnedildi.

http://www.hudutgazetesi.com/haber/32207/edirne-icin-yas-vakti.html

 

No Comments