BASIN BİLDİRİSİ

Demokrasimize karşı girişilen 15 Temmuz saldırısını şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hükümetimize, demokratik kuruluşlarımıza yönelik bu alçakça saldırıya kalkışanları lanetliyoruz.
Böyle saldırılara defalarca maruz kalan yüce Türk milleti bu defa göğsünü siper etmiş, demokrasiye olan inancı ile bu darbe girişimini püskürtmüştür.
Balkan Türkleri her zaman demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin yanında yer almıştır. Demokrasiye inanmış ve milletimizin bu inanmışlığı ve kararlığının yanındadır.
Balkan Türkleri olarak bu darbe teşebbüsünü şiddetle kınıyor ve camiamızı demokrasi nöbetlerinde görmekten mutluluk duyuyoruz.
Bu demokrasi mücadelesinde şehit düşenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bağımsız Türk adaletinin en kısa zamanda bu hain saldırıyı planlayanları gün yüzüne çıkaracağına ve milletimize bu acıları yaşatanlara en ağır cezayı vereceğine inanıyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Balkan Türkleri camiası olarak Çanakkale ruhu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Balkan Türklkeri Federasyonu Genel Başkanı

              Nedim DÖNMEZ

About the author  ⁄ admin

No Comments