KARDEŞ ŞEHİR KIRCAALİLİ ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

Edirne Belediyesi’nin kardeş şehri Bulgaristan Kırcaali’den gelen öğrencilerle bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İki ülke halkları arasında kurduğumuz dostluk köprüleri sizler sayesinde daha da güçlenerek geleceğe taşınacak” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesinin ardından 14 Nisan 2015’te Edirne ve Kırcaali şehirleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü, iki ülkenin kültürel faaliyetlerine ivme katmaya devam ediyor. İmzalanan protokol ile her yıl Edirne’den bir grup öğrenci Kırcaali, Kırcaalili öğrenciler de Edirne’de misafir ediliyor. Bu kapsamda Kırcaali’den gelen 40 öğrenci ve 4 gözetmenden oluşan grup Edirne Belediyesi’ni ziyaret ederek Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi.

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırcaali’den gelen öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“SİZLER GÖNÜL ELÇİLERİSİNİZ”

Öğrencilerin Edirne’de katıldıkları süre boyunca yeni dostluklar kuracaklarını yeni arkadaşlıklar edineceklerini ve yeni kültürler tanıyacaklarını anlatan Gürkan, “İnanıyorum ki; gelecekte aranızdan Kırcaali’nin belediye başkanları, milletvekilleri, öğretmenleri, okul müdürleri çıkacak. Bu yaşlarda edineceğiniz dostluk ve arkadaşlıkları hiç koparmadan devam ettirmeniz çok önemli. Sizler birer gönül elçisisiniz. İki ülke halkları arasında kurduğumuz dostluk köprüleri sizler sayesinde daha da güçlenerek geleceğe taşınacak. Sevgili dostum, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’e ve tüm Kırcaalililere Edirne Halkı adına saygı ve selamlarımı iletin. Kendisi çok başarılı ve sevilen bir belediye başkanı. Tekrar Edirne’ye hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

KIRCAALİ BUGÜN EDİRNE’Yİ KONUŞUYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ardından söz alan Kırcaali Belediyesi Kültür ve Eğitim Danışmanı Bayram Seyitali Hüseyin, Belediye Başkanı’nın konuğu olarak Edirne’de bulunmalarının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek “Bugün tüm Kırcaali, Edirne ve Recep Gürkan’ı konuşuyor. Tüm gazetelerde, Belediye Başkanı’nın öğrencileri bizzat karşılayacağı yazıyor. Sayın Recep Gürkan’ın ilk dönemi. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in ise 4’üncü dönemi. Yıllarca iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çabaladık ancak netice vermedi. Başkan Gürkan göreve geldiği ilk dönem bunu başardı. Yaklaşık 2 yıl önce bu salonda kardeş şehir protokolünü imzaladık. Her geçen sene ilişkilerimiz daha da güçleniyor. Öğrencilerimizin hepsi birer gönül elçisi, dostluk köprülerini hep birlikte geleceğe taşıyacaklar. Sayın Başkana teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kırcaali’den gelen grubun hediyelerini kabul eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tek tek öğrencilerle tokalaşarak kendilerine hediye takdim etti.

About the author  ⁄ admin

No Comments