KİTAP FUARINA İLGİ YOĞUN

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Edirne Kitap Fuarı’na katılan  Ali Kırca, Canan Tan, Ediz Hun, Cengiz Hortoğlu ve Onur Behramoğlu gibi ünlü yazarlar Edirneli kitapseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen Edirne 3. Kitap Fuarı’nın ikinci gününde birbirinden ünlü yazarlar kitapseverlerle buluştu.  Edirne Belediye Başkanlığı’nca, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlar ile buluşturmak amacıyla düzenlenen kitap fuarında 10 Ekim Cumartesi (bugün) Dr. Ali Güntekin, Nilgün Ilgaz, Aydın Ilgaz, Ahmet Aziz Nesin, Adnan Gündüz, Mehmet Ağırgan, Özlem Ağırgan, Muhammet Güzel, Savaş Ünlü, Aytül Hançerler, Ali Kırca, Canan Tan, Özgen Keskin, Ayhan Tunca, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Onur Behramoğlu, Ediz Hun, Salih Altınok, Yar. Doç. Dr. Özcan Aygün, Murat Çavga, Rıdvan Canım, Cengiz Hortoğlu, Güngör Mazlum, Sencer Yurdatapan, Haluk Kayıcı ve Necdet Tezcan isimli yazarlar yer aldı.

Sevdikleri yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Edirneliler, kitaplarını imzalatmak için birbiriyle yarıştı.

Kitap imza törenine geçmeden önce fuar alanını gezen Canan Tan ve Ali Kırca, tarihi kervansaraya hayran kaldı.

Bugüne kadar birçok fuara katıldığını ifade eden Canan Tan, “Aziz Nesin benim ilk kitabımın basılmasına vesile olmuş bir isim. Kitap Fuarı’nın Aziz Nesin’e atfedildiğini duyunca hiç tereddüt etmeden bu fuara katılmayı kabul ettim.  Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray’ına, kervansarayın o mistik havasına bayıldım. Hiçbir kitap fuarı bu kadar güzel bir mekanda gerçekleşmedi. Edirne’nin okuyucu kitlesi de gerçekten çok iyi. Kitapseverlerin ellerinde kitaplarla bizi beklemeleri çok hoşuma gitti” dedi.

Edirne’yi ve Edirne insanını çok sevdiğini anlatan Ali Kırca ise, “Bu kadar güzel mekanda, böyle bir fuara imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Bu yıl 3.’sü düzenlenen bu kitap fuarı inşallah çok uzun ömürlü olur” diye konuştu.

http://www.edirne.bel.tr/kitap-fuarina-ilgi-yogun/9465/

No Comments