Başbakan Borisov, AB’de mülteci konusunda Ankara’ya tam desteğini teyit etti

Türkiye’yi ziyarette bulunan Başbakan Boyko Borisov İstanbul’da Türkiye Başbakanı Ahmed Davutoğlu ile biraraya geldi. Gerçekleştirilen ikili görüşmede, mülteci akını ve buna bağlı güvenlik riskleri, sınır kontrolünde işbirliği, iyi komşuluk ve ortaklık çerçevesinde ikili ilişkilerin gelişimi gibi güncel konular ele alındı.

Başbakan Boyko Borisov, mülteci konusunda sağlanan destekten dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu ve Bulgaristan’ın Avrupa Birliği’nde Ankara’ya tam destek vereceğini bir kez daha ifade etti. Borisov, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’nin omuzlarında taşıdığı mülteci yükünün hafifletilmesinin son derece önemli olduğunu belirterek bu konunun Avrupa Konseyi’nin bir sonraki oturumunda görüşülmesini temenni etti..

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci krizinin global soruna dönüştüğünü ve AB’nin bu yönde daha fazla çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi. Borisov, Ankara’ya desteğini teyit ederek Brüksel’de Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Başkanlarıyla temaslarda bulunacağını ekledi.

 

http://bnr.bg/tr/post/100612957/

No Comments