DOST partisinin ilk kurultayı yapıldı

Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi’nin (DOST) ilk kurultayında 1000’in üzerinde delege oybirliğiyle Lütfi Mestan’ı Genel Başkan seçti. Seçiminin hemen ardından Mestan, delegelere şükranlarını arz ederek, DOST Başkanlığını üstlenmekle büyük bir sorumluluk aldığının farkında olduğunu ve yandaşlarının “vefakar bir dostu” olarak kalacağını ifade etti.

Başkent Sofya’da Milli Kültür Sarayı 3 Nolu Salonu’nu hınca hınç dolduran yandaşlarına Lütfi Mestan şu sözlerle hitap etti: “Bu salonda bizi bir araya getiren şey AB ve NATO’nun evrensel değerlerine olan inancımız ve Bulgaristan’ın milli çıkarının ayrılmaz bir şekilde AB ve NATO ile bağlı olduğuna dair derin kanaatimizdir. Bu inanç özgürlük, sorumluluk ve hoşgörüyü de dahil ediyor”. Yeni siyasi oluşuma katılmak isteyenler arasında yurt dışında yaşayan vatandaşlar da vardı.

Siyasi konuşmasında yeni seçilen parti Başkanı, bugünkü 10 Nisan tarihinde Bulgaristan vatandaşlarının çıkarlarına, seçmenlere hizmet edecek yeni, liberal, açıkça NATO ve AB değerlerini izleyecek, Bulgaristan’ın milli çıkarları için çalışacak, modern vatandaşlık yurtseverliği çizgisinde yürüyecek bir parti kurulduğuna vurgu yaptı.

Kurultayın sonunda Mestan, özetle şunları söyledi: “Başarıp başarmayacağımız sorusunun cevabı bizdedir. Bu Bulgaristan’ın tüm vatandaşlarına aynı muameleyi gösteren demokratik, Avrupa-Atlantik değerleri ekseninde ilerleyen bir ülke olmasından ibaret davamız uğruna ne kadar özveriyle çalışacağımıza bağlıdır”.

Kaynak: Kırcaali Haber

No Comments