Başbakan Davutoğlu, Dost Parti heyetini kabul etti

Kurulma aşamasında olan Sorumluluk, Özgürlük, Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi heyetinin Türkiye ziyareti iktidardaki AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme ile sona erdi. Çankaya Köşkü’nde yapılan görüşmede Lütfi Mestan, Davutoğlu’nu Bulgaristan’daki siyasi süreçlerle tanıştırdı. Lütfi Mestan, AK Parti liderinin huzurunda DOST isimli yeni bir siyasi oluşumun kurulmasını gerekli kılan olayları değerlendirdi.

DOST partisini kurma nedenlerini, partinin ilkeleri ve amaçlarını aktaran Mestan, Bulgaristan’ın gerçek bir NATO ve AB ülkesi olarak gelişiminin DOST partisinin dış siyasetinde önemli bir öncelik olacağı üzerinde durdu. Lütfi Mestan, Bulgaristan ve Türkiye arasında stratejik ortaklık gerekliliği görüşünü savunarak, DOST partisinin bu konuda katkıda bulunacağına vurgu yaptı.

Yeni siyasi oluşumun önceliklerinden başkan Mestan ve Başbakan Davutoğlu, mülteci krizi ve başka güncel jeopolitik sorunları da ele aldılar. Ülke topraklarında 2,7 milyon sığınmacı bulunduran ve AB’nin tam üyesi olmamasına rağmen Birlikte güvenliğin korunması için çalışan Türkiye Cumhuriyeti’nin oynadığı rolün altı çizildi.

Görüşmenin sonunda Mestan, Davutoğlu’na Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un selamlarını iletti. Bulgaristan heyetinin aracılığıyla Türkiye Başbakanı da Bulgar mevkidaşına selamlarını gönderdi. Davutoğlu, Mestan’a dost bir ülke olan Türkiye için Bulgaristan ile ilişkilerin sadece NATO çerçevesinde değil, ekonomik ve kültürel etkileşim alanında da öncelikli önem taşıdığına kanaat getirdi.

Kaynak: Kırcaali Haber

No Comments