Prizren Business Forum 2015 Törenle Açıldı

Prizren’de bu yıl sırasıyla 2. defa  düzenlenen ve 03 Ekim 2015 tarihine kadar sürecek Business Forum Prizren 2015 açılışına Kosova ve Türkiye yanı sıra bölgenin birçok ülkesinden 400’ün üzerinde üst düzey siyasi ve işadamı katıldı.

Resmi açılışla çalışmalarına başlayan forum çerçevesinde şehir merkezi yakınlarında bulunan Euro Centar kompleksinde 7.000 metre karelik bir alanda 100’ün üzerinde şirket ürünlerini fuarda sergileyecek, konferanslar düzenlenecek ve işadamları buluşmaları tertiplenecek.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen foruma Prizren’den 62 şirket katılırken bu kez Kosova’dan Priştine, Mitroviça, Vuçitırın, Lipyan, Gilan, İpek’ten Arnavutluk’tan 10 ve Türkiye’den 7 şirket olmak üzere toplam 120 şirket katılıyor.

Prizren Business Forum 2015 Konferansı’na bu yıl Arnavutluk, Türkiye, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Slovenya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan iş adamlarının katıldığı belirtildi.

Business Forum organizatörlerinden Levent Buş, amacın Prizren’e ve Kosova’ya yatırımlar sağlamak ve Prizren Sanayi Bölgesi’nin tanıtımını yapmak olduğunu söyledi.

Bu yıl Business Forum’u kurumsallaştığına işaret eden Levent Buş, Sofra ve Zejtari dernekleriyle birlikte el ele vererek forumu düzenlediklerini vurguladı.
http://www.kosovahaber.net/?page=2,10,31849

No Comments