Ardas’ta geri sayım

ARDAS’TA GERİ SAYIM

Türkiye’ye 1 kilometre uzaklıkta bulunan Yunanistan’ın Kastanies Köyü’nün Arda Nehri kıyısındaki platformda her yıl gerçekleştirilen Ardas Festivali bu yıl 26 – 30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek…
Yunanistan’ın en büyük açık hava festivallerinden biri olan ve her yıl renkli görüntülere sahne olan Ardas Festivali bu yıl 23’üncü kez kapılarını açacak. 10 – 16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri organizasyonu sona erdikten 10 gün sonra başlayacak olan Ardas Festivali’ne bu yıl da on binin üzerinde katılım bekleniyor.
İlk olarak 1995 yılında ‘Ardas Buluşmaları’ adı altında düzenlenen ve giderek Balkanlar’ın en popüler festivallerinden biri haline gelen Ardas Festivali bu yıl da renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Müzik, spor, kültür, yerel gelenekler, gastronomi anlamında çok sayıda etkinliğin düzenlendiği festivalin bu yıl da Yunan, Türk ve Bulgar katılımcıların akınına uğraması bekleniyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da tiyatro gösterileri, dans ve müzik gösterileri, sportif aktiviteler ve çeşitli yarışmalarla renklenecek olan festival, konaklamak isteyen maceraperestler için de çadır kurma imkanı tanıyor.
Öte yandan son iki yıldır festivalde stant açarak iki ülke turizmine ilişkin ikili işbirlikleri geliştiren Edirne Turizm ve Tanıtım Derneği bu yıl da festival alanında stant açmak için gerekli girişimlere başladı. Konuya ilişkin olarak önceki gün Yunanistan Edirne Konsolosu Evi Charitidou’ya bir dizi ziyaret gerçekleştiren dernek yönetimi, gerekli izinlerin alınması için Konsolos Charitidou ile görüşmeler yaptı.
Festivalin programı henüz netlik kazanmazken organizasyon komitesi, önümüzdeki günlerde festival programını yayınlayacağını duyurdu.

Orkun  AKMAN

 

About the author  ⁄ admin

No Comments