Altı Başbakanın Toplantısında Reformların Hızlandırılması İstendi

  • Avrupa Birliği Dış Politika  ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bölgede durumu özellikle de bölgenin 2018 yılında AB’ye entegrasyonunu ilerletmesini tartışmak için bölge ülkeleri başbakanlarının gayri formal bir toplantısına dün ev sahipliği yaptı.
Toplantıya katılan Başbakan Ramush Haradinaj, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama,  Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç AB entegrasyon süreci çalışmalarını devam etme kararlılığı bir kez daha dile getirdiler.
“AB’nin genişleme politikalarındaki yenilenmiş dinamik ve tüm bölgede önemli bir ilerlemeye şans tanınması için AB yüksek temsilcisi Federica Mogherini Batı Balkanlar’dan tüm partnerlerin, vatandaşlarının beklentilerini karşılamak için  gerekli reformları hızlandırmalarını ve  AB’ye doğru somut adımlar atmaları gereğini dile getirdi.
AB’ye göre toplantıya katılanlar  işbirliğini ve iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmek ile birbirlerine karşılıklı saygıda bulunmak için kararlılıklarını dile getirdiler.
Bu anlamda AB arabuluculuğundaki Kosova ile Sırbistan arasında ilişiklerin normalleştirilmesi, diyalogun daha ileriye taşınması amacıyla cumhurbaşkanları Hashim Thaçi ile Aleksandar Vuçiç arasında sürekli istişarelerin sürdürülmesi önemine vurgu yapıldı.” diye belirtiliyor AB’nin yayımlanan açıklamasında.
http://www.kosovahaber.net

 

No Comments