Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından uygulanan “ Derneğin Kurumsal Kapasitenin Artırılması “ adlı projenin eğitimleri sona erdi.


Trakya Kalkınma Ajansı 2016 Teknik Destek Programı kapsamında Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından uygulanan “ Derneğin Kurumsal Kapasitenin Artırılması “ adlı projenin eğitimleri sona erdi.

Projenin son eğitim toplantısının ardından kapanış konuşmasını yapan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, “Trakya Kalkınma Ajansının teknik desteği ile gerçekleştirdiğimiz eğitimimiz, amacına ulaşarak tamamlanmıştır.  Dernek yönetimimizin, üyelerinin ve Balkan Türkleri Federasyonuna bağlı tüm dernek yöneticilerinin ve tüm katılımcıların bu eğitimler aracılığı ile bilgi kapasiteleri artırılmıştır. 3 haftasonu 3 başlıkta düzenlenen eğitimlerimizde, göçmen gelen vatandaşlarımızın geldikleri ülkelerdeki vatandaşlık hakları, öğrencilerin hakları, eğitim sırasında ve sonrasında oluşan hakları ve uygulamalara ilişkin bilgiler hukukçu ve uzmanlar tarafından anlatıldı. Ticarete yönelik olarak da Balkan Ülkelerindeki ticari koşullar ve dış ticaret konusu işlendi. Eğitimlere katılan girişimci iş adamları ve potansiyel girişimciler de edindikleri bu bilgiler ile ticaret kapasiteleri güçlendi. Projemizin verimli ve başarılı geçmesine katkı sağlayan  değerli eğitmenlerimiz Av. Coşkun Molla, Yard.Doç. Hakan Sabri Çelikay, Doç.Dr. Selda Çağalar, Arş. Gör. Dr. Rengül Ekizceroğlu, Yard. Doç. Dr. Kader Özlem, Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu ve Edirne İş Adamları Derneği Başkanı Sayın İsmet Açıkgöz’e saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sivil Toplumun Kuruluşumuzun bu önemli eğitimi gerçekleştirmesine olanak sağlayan Trakya Kalkınma Ajansı ve tüm destekleri için Edirne Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

Projenin eğitimini üstlenen Avukat Coşkun Molla da konuşmasında başta Bulgaristan’dan olmak üzere Balkanlardan çok vatandaşımızın göçmen olarak geldiğini, bu eğitimin konu başlıklarının bu vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren konular oluğunu belirtti. Bu eğitimin gerçekleşmesini sağlayan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne Belediyesi’nin önemli bir iş yaptığını söyleyerek, Dernek üyelerinin bu tarz bilgilendirmelere ihtiyacı olduğunu, eğitimin önemli bir bilgi ihtiyacını karşıladığını gördüklerini, bundan sonra da benzer çalışmaların yapılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Edirne Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz ise, sivil toplumun gelişmiş toplumlardaki yerinden bahsederek, bu projenin, bu eğitimin sivil toplum ve vatandaşlar açısından çok önemli olduğunu belirtti. Böyle çalışmalarla ve buradan edinilen bilgilerin uygulamaya geçilmesiyle ilerlemenin ve gelişmenin mümkün olacağını belirtti.

 

About the author  ⁄ admin

No Comments