Bulgaristan’ın yeni Cumhurbaşkanı Rumen Radev, yemin ederek görevine başladı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Cumhurbaşkanı İliyana Yotova, bugün Halk Meclisinde düzenlenen yemin töreni ile resmen görevlerine başladı.

İlginç olanı şu ki, Cumhurbaşkanlığı yemin metni, 13 Ekim 2016 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimde Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin adayı olarak seçimi kaybeden Meclis Başkanı Tsetska Tsaçeva tarafından okundu.

Cumhurbaşkanı ve Yardımcısı, “Bulgaristan Cumhuriyeti adına yemin ederim ki, Anayasa ve devletin kanunlarına uyacağım ve sadece halkın çıkarlarını gözeteceğim. Yemin ettim” diye yemin etti.

Anayasa’da yazılı bu yemin metnini göreve başlarken milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu üyeleri de söylüyor. Yeminden sonra Halk Meclisi’nde Bulgaristan Milli Marşı ve ardından Avrupa Birliği Marşı çalındı.

Yeminden önce Meclis Başkanı Tsetska Tsaçeva, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarına göre Merkez Seçim Komisyonu’nun Rumen Radev’in Cumhurbaşkanı ve İliyana Yotova’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı seçimine ilişkin kararını okudu.

Kaynak: Kırcaali Haber

About the author  ⁄ admin

No Comments